Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Basketstjärnan i rätten – häktningen förlängs

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner är fortsatt frihetsberövad i Ryssland.
Basket • Publicerad 13 maj 2022
Dubbla OS-guldmedaljören Brittney Griner i samband med fredagens utfrågning i Chimki utanför Moskva.
Dubbla OS-guldmedaljören Brittney Griner i samband med fredagens utfrågning i Chimki utanför Moskva.Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

På fredagen, i samband med att 31-åringen utfrågades i Chimki utanför Moskva, meddelade hennes advokat Alexander Bojkov att häktningen i väntan på rättegång förlängs med en månad.

Den förhållandevis korta förlängningen indikerar att fallet kommer att prövas ganska snart, sade Bojkov vidare.

Annons

Brittney Griner är en av världens bästa basketspelare och har bland annat tagit dubbla OS-guld. Den 17 februari i år greps hon på en flygplats i Moskva efter att ryska myndigheter sagt sig ha hittat e-cigaretter med spår av cannabisolja i hennes bagage. Ett sådant brott kan ge upp till tio års fängelse i Ryssland.

USA:s president Joe Bidens administration har sagt att Griner är frihetsberövad på felaktiga grunder, och amerikanska myndigheter jobbar för att få henne släppt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons