Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Eriksson om titeln: "En vemodig känsla"

Magdalena Eriksson och Jonna Andersson kan titulera sig ligamästare med Chelsea.
Laget utses till segrare trots att de låg på andra plats när serien avslutades på grund av coronapandemin.
Fotboll • Publicerad 5 juni 2020
Chelsea är mästare i England. Arkivbild.
Chelsea är mästare i England. Arkivbild.Foto: John Walton

Manchester City ledde Super League när den upplöstes på grund av coronapandemin, men Chelsea har ett bättre poängsnitt och tar därmed hem ligapokalen. Londonlaget är nu kvalificerat för Champions League.

– Vi hade precis ett stort lagmöte där vi fick reda på att vi blivit mästare. Det är inte så här vi ville vinna. Vi ville att det skulle gå den riktiga vägen och att vi hade kunnat fira tillsammans. Men så som det blev nu så är vi välförtjänta mästare efter de matcher vi spelat. Men det är en vemodig känsla, säger Chelseakaptenen som befinner sig i tyska Wolfsburg hos flickvännen Pernille Harder.

Annons

– Nu firar jag guldet här hos henne.

Grattis från Lindahl

Twitter skickade tidigare lagkamraten, landslagsmålvakten Hedvig Lindahl som numera spelar i Wolfsburg, ett grattis.

"Grattis till alla tidigare lagkamrater i Chelsea för ligasegern och för att ni kvalificerat er för Champions League. Jag har aldrig sett ett tydligare exempel på hur viktigt det är att ta varje match som om det vore den sista."

City ledde Super League med 40 poäng på 16 matcher, ett snitt på 2,5, när säsongen stoppades i mars, medan Erikssons och Anderssons Chelsea hade 39 poäng på 15 matcher – ett snitt på 2,6. I andra änden av tabellen flyttas Liverpool ned i andradivisionen.

– Utefter vad förbundet hade kommit fram till och hur läget är i England är det i det stora perspektivet rätt beslut i slutändan. Nu kan vi satsa på nästa säsong, säger Eriksson.

Herrarna spelar vidare

Samtidigt kommer herrarna i Premier League att spela klart serien med start den 17 juni.

– Det är klart att om man gör en direkt jämförelse att de ska spela och inte vi så är det konstigt. Men jag vill betona att det är en stor skillnad på pengarna och vi har inte samma ekonomiska incitament att spela vidare. Så som det såg ut hade det kanske kunnat stjälpa damfotbollen mer än hjälpa om vi gjort det.

Nyhetsbyrån AFP har tidigare rapporterat att kostnaderna för de omfattande testerna för coronaviruset blev ett för stort hinder i damernas högstaliga.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons