Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Berg: Uppgjorda varningar i grekisk fotboll

Under Marcus Bergs tid i grekiska Panathinaikos förekom varningar som var uppgjorda i förväg, för att spelaren inte skulle kunna vara med i nästa match.
Fotboll • Publicerad 7 februari 2022
Marcus Berg i Panathinaikos under en match i Europa League 2016.
Marcus Berg i Panathinaikos under en match i Europa League 2016.Foto: Thanassis Stavrakis/AP

Den svenske landslagsanfallaren spelade i grekiska storklubben Panathinaikos i flera säsonger under 2010-talet, innan han flyttade till Al Ain i Förenade arabemiraten 2017.

Enligt Marcus Berg var uppgjorda varningar inte ovanliga i den grekiska klubbfotbollen. Han ger ett exempel, om en match just innan ett playoff.

Annons

– Tränaren kom in och sa: Du kommer få gult kort i dag bara du kollar på domaren. De vill inte att du ska spela play off-matcherna. Alltså ligan, eftersom jag var en av de bättre spelarna, säger Marcus Berg.

– Efter en minut kom ett inlägg. Jag försökte brösta in bollen, men fick gult kort för hands. Då ville jag bara gå av planen, fortsätter Berg.

Att sådant hände var allmänt känt, enligt Marcus Berg.

– Sedan är det klart att de mindre lagen påpekar det väldigt mycket. Men saker händer som man tänker ”det här kan bara inte hända”, säger 35-årige Berg, som sedan ifjol är tillbaka i IFK Göteborg.

– Jag älskade att spela för Panathinaikos, eftersom jag älskade passionen de har där. Men ligger man på ett visst antal gula kort så vet man att man kommer få ett gult kort i nästa match. För du ska inte spela nästa match mot ett visst lag. Man vet att det kommer hända, säger Marcus Berg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons