Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bernal har lämnat sjukhuset efter busskrocken

Cykelstjärnan Egan Bernal har lämnat sjukhuset i Bogotá där han vårdats för svåra skador sedan han i hög fart kraschade in i en buss. Men Tour de France-vinnarens karriär kan vara över.
Cykling • Publicerad 8 februari 2022
Egan Bernal. Arkivbild.
Egan Bernal. Arkivbild.Foto: Marco Alpozzi/AP/TT

Egan Bernal skadades allvarligt när han körde in i en stillastående buss för två veckor sedan. Efter två ryggradsoperationer har colombianen nu lämnat intensivvårdsavdelningen på sjukhuset i Bogotá, och ställde i sin rullstol upp på bilder med personal och nära och kära.

– På en sekund förändrades livet. Ena sekunden förbereder jag mig för Tour de France och ger allt på min tempocykel, nästa sekund kämpar jag för mitt liv, säger han i ett videomeddelande, rapporterar cyclingnews.com.

Annons

Förutom ryggraden skadades även lårbenet och knäskålen i krocken, och han vårdades för en kollapsad lunga.

– Det känns som att vara pånyttfödd, faktumet att jag lever. De dagar jag hade ont sade jag till mig själv att "jag känner i alla fall smärta – jag känner i alla fall något", säger han och tackar vårdlaget.

Nu väntar rehabilitering i hemmet. Det är oklart om Bernal – som vann Tour de France 2019 – någonsin kommer tillbaka till proffscyklingen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons