Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

SM-ledaren diskas i efterhand

Robert Dahlgren var på väg mot en defileringsseger i STCC-sammandraget. Men en sen diskning gör att hans försprång krymper med tjugo poäng.
STCC • Publicerad 1 september 2022
Robert Dahlgren diskas från säsongens första lopp. Arkivbild.
Robert Dahlgren diskas från säsongens första lopp. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Det är poängen i den första deltävlingen i Skellefteå som tas ifrån Dahlgren. Bilen klarade inte kontrollen av markfrigång, något som enligt STCC släpptes på grund av att front-splittern var skadad.

Beslutet överklagades dock och nu har Svenska bilsportförbundets disciplinnämnd beslutat att diska Dahlgren i efterhand.

Annons

"De repor som är synliga på splittern kan inte ha gjort att den är för låg, då dessa borde i stället lyft den uppåt. Därför beslutar nämnden att bifalla överklagan, då man finner att bilen är för låg vid tekniska efterkontrollen", skriver man enligt seriens hemsida.

Dahlgrens ledning i totalen minskar därmed från 47 till 27 poäng inför säsongens två sista tävlingar.

Disciplinnämnden har även beslutat att Hugo Nermans tjuvstart i samma tävling ska bestraffas med ett tidstillägg på 20 sekunder.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons