Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Biden i samtal med basketstjärnans fru

Basket • Publicerad 6 juli 2022
Basketstjärnan Brittney Griner i samband med att rättegången i Moskva mot henne startade. Arkivbild.
Basketstjärnan Brittney Griner i samband med att rättegången i Moskva mot henne startade. Arkivbild.Foto: Alexander Zemlianitjenko/AP/TT

USA:s president Joe Biden har pratat med fängslade basketstjärnan Brittney Griners fru och garanterar att han jobbar för att få henne frisläppt så snabbt som möjligt, enligt Vita Huset.

Griner, fängslad i Ryssland, skrev i ett brev till Biden i måndags att "jag är livrädd att jag kommer att bli kvar här för alltid".

Annons

Basketstjärnan greps den 17 februari på en flygplats i Chimki, utanför Moskva, efter att ryska myndigheter sagt sig ha hittat e-cigaretter med spår av cannabisolja.

Rättegången mot henne startade i fredags och hon riskerar upp till tio års fängelse. Samtidigt med rättegångsstarten förlängdes också hennes häktningstid med sex månader till den 20 december.

Basketstjärnans fru Cherelle Griner sade i en tv-intervju i tisdags att hon inte hört något från Joe Biden under hela häktningstiden och beskrev det som "nedslående".

"Presidenten har ringt Cherelle för att försäkra henne om att han jobbar med att säkerställa Brittneys frisläppande så snabbt som möjligt", sägs i ett uttalande från Vita Huset.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons