Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Biljettkaos i Qatar – supportrar kollapsade

Det är VM-hysteri i Marocko inför semifinalen mot Frankrike.
I biljettkön i Qatar dagen före matchen kollapsade flera supportrar, skriver The .
Fotboll • Publicerad 13 december 2022
Supportrar köar för biljetter till VM-semifinalen mellan Marocko och Frankrike.
Supportrar köar för biljetter till VM-semifinalen mellan Marocko och Frankrike.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Tusentals marockanska supportrar hade problem att köpa biljetter till VM-semifinalen mot Frankrike på onsdag.

Enligt The Athletic kollapsade flera personer i de långa köerna i hettan utanför al-Janoub Stadium, vilket ledde till att de fördes till ambulans för vård. Vidare skriver The Athletic att bråk bröt ut när säkerhetspersonal försökte trycka tillbaka folkmassan.

Annons

Biljettförsäljningen skulle ha öppnat vid 10.00 lokal tid utanför arenan, men vid 12.00 var det enbart ett fåtal biljettbodar öppna vilket bidrog till en ökad frustration bland fansen, några hade stått i kö redan från 23.00 på måndagen.

Tidigare under VM bad Internationella fotbollsförbundet (Fifa) om ursäkt efter att flera supportrar haft svårt att ta sig in på Khalifa International Stadium inför Englands öppningsmatch mot Iran.

Marocko, första afrikanska nation att nå en VM-semifinal, har ett stort stöd på plats i Qatar – och det väntas bli ännu större till semifinalen.

Flygbolaget Royal Air Maroc har adderat ytterligare 30 extra flighter från Casablanca till Doha för semifinalen. Flygbolaget har inte ställt något krav på resenärerna att de måste ha en matchbiljett för att köpa en flygbiljett.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons