Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bjuvegård tangerade rekordet

Det blev full pott för Bromöllaskytten Ronnie Bjuvegård med segrar både i liggande och ställningar för veteraner vid SSM över 300 meter på Sölvesborgs skjutbana i Ynde.
– Det är klart att man får vara nöjd och bra att tangera svenska rekordet (345 poäng) i liggande, myser Bjuvegård som lämnade Sölvesborgs SF inför denna säsongen.
Skytte • Publicerad 6 juli 2020
Ronnie Bjuvegård, Bromölla SKF, tangerade svenska rekordet i liggande vid SSM på 300 meter liggande med 345 poäng.
Ronnie Bjuvegård, Bromölla SKF, tangerade svenska rekordet i liggande vid SSM på 300 meter liggande med 345 poäng.Foto: Rolf-Arne Kulle

– Det var mer ekonomisk att skjuta i Bromölla, då jag bor där, men jag är fortfarande med i Sölvesborgs styrelse. Kul att det blev tävling och det var ett bra koncept. Skjutlagen är mindre i dessa coronatider och klasserna avgörs efterhand. Det gör att deltagare också åker hem efterhand.

– Det har inte varit så många tävlingar, men jag tränar oerhört mycket och då även luftgevär. Resultaten kommer och jag har vunnit Svenska Dagbladets rikstävling både för korthåll och gevär, säger Bjuvegård som varit svensk mästare och nu slog flera som har ännu fler SM-medaljer.

Annons

Bjuvegård segrade med 345 poäng i liggande och 330 i ställningar. Tvåa i båda klasserna var Jan-Ola Olsson med 340 och 316 poäng.

Klassen med kikarsikte blir bara större och större. Bland de 67 startande var det 18 med kikare. En av dessa var Paal Andersson, Dagstorp.

– Vi har ökat väldigt både på bana och fältskytte senaste åren. Ju fler vi blir ju snabbare blir vi accepterade. Det är dyrare med kikarsikte, men det lockar ungdomar och det behövs inom skyttet, säger Andersson.

– Tyvärr har det blivit väldigt få tävlingar under coronatiden. Jag tycker det var lite överilat att ställa in direkt, för det hade gått att tävla. SSM i dag är ett fint bevis att det går att genomföra utan några täta kontakter mellan deltagarna, säger Andersson.

I kikarklassen vann KA2:s Jonas Carlsson med 349 poäng före Christian Schröder och Anders Michelsberg, som båda nådde 348.

Bland juniorerna var Rasmus Jagerstål, Löberöd, i topp med 337 poäng före Albin Sandmark, 321.

Sen söndagseftermiddag avslutade seniorerna med liggande och ställningar. Landslagets Berit Olsson, Öved-Östraby, sköt hem både liggande (344 poäng) och ställningar (316). I liggande visade åter Olofströms Jamie Hallenstjärna fin form och slutade tvåa med 342 poäng.

– Som helhet är vi nöjda och det har fungerat fint, trots lite tekniska problem i inledningen. Skyttarna har varit nöjda med både bana och vårt upplägg med hänsyn till coronaviruset. Vi fick också se bra skytte av några av landets främsta. Jag hoppas vi kan komma igen med fler tävlingar längre fram, säger ansvarige Henrik Nyberg.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons