Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Chelsea behåller greppet om ligatiteln

Chelseas fotbollsdamer var illa ute mot tabelljumbon.
Men den knappa 1–0-segern mot Birmingham i näst sista omgången gör att Magdalena Erikssons lag behåller greppet om titeln i Super League.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2022
Magdalena Erikssons Chelsea har sin andra raka ligatitel i egna händer. Arkivbild.
Magdalena Erikssons Chelsea har sin andra raka ligatitel i egna händer. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Super League-pokalen kommer att hamna i London, men om det blir hos regerande mästaren Chelsea eller hos Arsenal återstår att se.

Arsenal såg genom lördagens 7–0-seger hemma mot Aston Villa till att sätta press på Chelsea, som senare på kvällen skulle gästa jumbon Birmingham.

Annons

Det blev en promenadseger för Arsenal, där svenske tränaren Jonas Eidevall gör sin första säsong och där landslagsanfallaren Stina Blackstenius anslöt i vintras. Den senare inledde på bänken mot Aston Villa men byttes in i andra halvlek, och satte Arsenals 6–0-mål i den 83:e minuten.

Femte ligamålet

Blackstenius fick bollen i djupet, till höger i straffområdet, och letade länge efter en passning in i mitten. Men när även Aston Villa-försvaret lade allt fokus på vem som skulle få bollen, bestämde sig svenskan för att i stället överraska med en fräck yttersida direkt i mål. Det var Stina Blackstenius femte ligamål i Arsenaltröjan.

Chelsea löste dock uppgiften mot Birmingham, men det satt hårdare åt än väntat. I 70 minuter höll jumbon tätt – sedan pekade domaren på straffpunkten. Ett inlägg från Jonna Andersson, svenskan byttes in i den 64:e minuten, hittade Niamh Charles vars nick träffade armen på Lisa Robertson.

Mästare i kavaj?

Straffen tog danska stjärnan Pernille Harder hand om och rullade kallt in 1–0. Det blev segermålet. Birmingham tryckte på hårt för en kvittering i slutminuterna, men Chelseaförsvaret, med lagkapten Magdalena Eriksson som ankare, höll emot.

Chelsea leder ligan med fyra poäng, och kan bli mästare redan på onsdag när Arsenal tar emot Tottenham.

Om Jonas Eidevall styr sitt lag till seger väntar i stället en rafflande slutomgång på söndag. Chelsea avslutar hemma mot Manchester United, medan Arsenals sista match är borta mot West Ham.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons