Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Boston Marathon välkomnar icke-binära

Friidrott • Publicerad 13 september 2022
Boston Marathon är världens äldsta årliga maratonlopp, och avgjordes för första gången 1897. Nästa år, i den 127:e upplagan av tävlingen, kommer icke-binära för första gången kunna tävla utan att anmäla sig i dam- eller herrklassen. Arkivbild.
Boston Marathon är världens äldsta årliga maratonlopp, och avgjordes för första gången 1897. Nästa år, i den 127:e upplagan av tävlingen, kommer icke-binära för första gången kunna tävla utan att anmäla sig i dam- eller herrklassen. Arkivbild.Foto: Mary Schwalm/AP/TT

Det presenterades nyheter när anmälan till 2023 års Boston Marathon öppnade på måndagen. Inför den 127:e upplagan av världens äldsta maratonlopp kan den som är löpsugen nämligen för första gången anmäla sig som icke-binär, utan att behöva välja att tävla i antingen dam- eller herrklassen.

För att som icke-binär kvala in till loppet gäller, åtminstone till nästa års lopp, samma tider som för damlöpare.

Annons

"Eftersom det här är första året så har vi ännu inte tillräckligt med data för att fastställa kvaltider för icke-binära", skriver Boston Athletics Association, som arrangerat loppet sedan starten 1897, i ett uttalande.

Boston Marathon 2023 avgörs den 17 april nästa år. Runt 30 000 deltagare väntas.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons