Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Boston tog revansch mot Carolina

Spänningen lever i åttondelsfinalerna i Stanley Cup-slutspelet.
Efter två raka förluster fick Boston äntligen fira en seger mot Carolina – men utan skadade Hampus Lindholm och målvakten Linus Ullmark.
I kampen mellan Toronto och Tampa Bay är det återigen fördel Toronto.
Ishockey • Publicerad 7 maj 2022
Carolinas Sebastian Aho i kamp om pucken med Bostonspelarna Charlie McAvoy (nummer 73) och Jake DeBrusk (74).
Carolinas Sebastian Aho i kamp om pucken med Bostonspelarna Charlie McAvoy (nummer 73) och Jake DeBrusk (74).Foto: Michael Dwyer/AP/TT

Målvaktsstjärnan Linus Ullmark fick starta i de två första slutspelsmatcherna – men det blev två tunga förluster, med fyra mål insläppta i vardera match av svensken.

Så i natt var det i stället Jeremy Swayman som stod i buren när det tredje mötet mellan Boston och Carolina blåstes i gång – och den här gången lyckades Boston väcka liv i spänningen i åttondelsfinalsserien.

Annons

Carolina inledde visserligen med 1–0 i mitten av den första perioden, men Boston svarade med fyra raka mål, varav två i powerplay. Carolina utjämnade till 4–2 på slutet, men Boston-segern var aldrig hotad och laget har nu reducerat till 1–2 i bäst av sju matcher.

Lindholm borta

Saknades gjorde Bostonbacken Hampus Lindholm, som fick ledas av isen under förra matchen efter en tackling med huvudet.

– Hampus mår inte bra, sade Bostons tränare Bruce Cassidy då.

– Han har en skada på överkroppen.

Det är oklart hur länge Lindholm blir borta, men om det handlar om en hjärnskakning lär han missa några matcher i åttondelsfinalserien.

Toronto vann

I Florida förlorade i natt hemmalaget Tampa Bay mot Toronto i den tredje matchen mellan lagen. Toronto hann skaffa sig ett 3–0-övertag, innan Tampa Bay reducerade till 3–2 efter halva matchen.

Under Tampas kvitteringsjakt kunde dock Toronto punktera matchen med två mål i tom målbur i slutminuterna. Torontos Pierre Engvall noterades för tre assist och blev den ende svensken att plocka poäng i matchen, då lagkamraten William Nylander och Tampas backstjärna Victor Hedman gick lottlösa i natt.

Toronto leder serien med 2–1, i bäst av sju matcher.

Svenskpoäng för Minnesota

Två svenskar utmärkte sig när Minnesota slog St Louis med 5–1 och därmed tog ledningen med 2–1 i matcher. Joel Eriksson Ek gjorde sitt tredje och Jonas Brodin sitt första mål i slutspelet.

Det tog inte ens en minut innan Minnesota, på bortais, tagit ledningen efter det att Jordan Greenway slagit in pucken på passning från Eriksson Ek.

Annons

– Vi skickade bara in pucken i zon och åkte skridskor, sammanfattar Minnesotas coach Dean Evason matchen för espn.com.

– Alltså, alla säger att vi är ett fysiskt lag, men vi kan åka skridskor.

Målkalas för Edmonton

Edmonton leder matchserien mot Los Angeles med 2–1 efter nattens 8–2-kross på bortaplan.

Redan efter sex minuter hade gästerna gjort två mål och efter halva matchen stod det 5–0 till Edmonton. Los Angeles fick in två baljor i slutet av andra perioden, men i tredje var det bortalaget för hela slanten: Ryan Nugent-Hopkins gjorde två mål och passade till ett tredje.

Los Angeles Adrian Kempe noterades för en assist i förlustmatchen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons