Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Burvall bäste svensk – närmar sig OS

Freeskiing • Publicerad 10 januari 2022
Hugo Burvall. Arkivbild.
Hugo Burvall. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Hugo Burvall tog ett grepp om den sista kvarvarande OS-platsen i freeskiing efter att ha slutat sexa i söndagens världscuptävling i slopestyle i Mammoth Mountain, USA.

"Jag gick verkligen för en topp åtta-placering i dag. Det är klart att man skulle kunna köra sina största trick och försöka ställa ner någonting för att vinna här. Men målet är ju OS", säger Hugo Burvall i ett pressmeddelande.

Annons

Efter att Oscar Wester i helgen lade ner sin satsning mot OS i Peking är det Burvall och Isak Davidsson som gör upp om den sista svenska platsen. Davidsson tog sig också till final men fick nöja sig med att bli 13:e.

Redan OS-klara Oliwer Magnusson och Jesper Tjäder blev nia respektive elva i finalen. Även Henrik Harlaut, som stod över tävlingen, är uttagen till OS.

Nu återstår en världscuptävling inför OS: i franska Font Romeu kommande helg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons