Chelsea var illa ute borta mot Luton i FA-cupfotbollen.
Men en vändning i andra halvlek fixade kvartsfinalplatsen.
Gästerna vann med 3–2.
Fotboll • Publicerad 2 mars 2022
Romelu Lukaku firar det avgörande 3–2-målet.
Romelu Lukaku firar det avgörande 3–2-målet.Foto: Ian Walton/AP/TT

Några timmar efter att den ryske ägaren Roman Abramovitj meddelat att han planerar att sälja Chelsea, stod Londonlaget redo för avspark i FA-cupmatchen borta mot Luton på Kenilworth Road.

Och det nederlagstippade hemmalaget chockade Premier League-jätten två gånger om.

Försvararen Reece Burke nådde högst på en hörna och nickade in ledningsmålet redan i den andra minuten. Sedan satte Harry Cornick dit 2–1 i slutskedet av första halvlek.

En ledning som höll fram till den 68:e minuten.

Då fick tysken Timo Werner läget i straffområdet och rullade behärskat in 2–2 bakom Harry Isted.

Tio minuter senare fullbordades vändningen.

Werners inspel från höger nådde den belgiske anfallsstjärnan Romelu Lukaku, som gav Chelsea ledningen för första gången i matchen.

Det resultatet stod sig matchen ut och därmed är fjolårsfinalisten vidare till kvartsfinal.

Även Southampton är klart för kvartsfinal efter att ha besegrat West Ham med 3–1 på hemmaplan.