Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hansson vidare till semi efter svenskt rekord

Simning • Publicerad 25 juli 2021
Sophie Hansson imponerade i försöken på 100 meter bröstsim.
Sophie Hansson imponerade i försöken på 100 meter bröstsim.Foto: Petr David Josek

Sophie Hansson är vidare till semifinal på 100 meter bröstsim vid OS i Tokyo. Och det med besked. Hansson simmade in på 1.05,66 – nytt svenskt rekord på distansen och fjärde bästa tid i försöken. Däremot är Emelie Fast, som simmade i samma försöksheat som Hansson, utslagen.

Även Michelle Coleman simmat färdigt i ryggsimmet. Coleman var bra med efter 50 meter. Men efter den fulla distansen, 100 meter ryggsim, var svenskan sist i sitt försöksheat i OS-simningen. Tiden 1.00,54, var 2,58 bakom amerikanskan Regan Smith som vann heatet. Därmed är svenskan utslagen på distansen.

Även Robin Hansson har simmat färdigt på 200 meter fritt. Han hade behövt sätta personligt rekord för att nå en plats bland de 16 som får simma semifinal, men svensken simmade in på 21:a bästa tiden i försöken.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons