Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Colliton tar över Leksands SDHL-lag

Leksand har hittat en ny tränare inför nästa SDHL-säsong. 32-åriga kanadensiskan Jordan Colliton har skrivit på för två år.
Ishockey • Publicerad 5 maj 2022
Leksands SDHL-lag har hittat en ny tränare. Arkivbild.
Leksands SDHL-lag har hittat en ny tränare. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

"I Jordan får vi en tränare med erfarenhet från både college- och juniorlandslag i Kanada. Hon ser på ishockeyn, samt hur vi ska utveckla vår verksamhet, på ett väldigt liknande sätt som jag gör, och hon kommer passa väl in i rollen som huvudtränare hos oss", säger sportsligt ansvariga Alexander Bröms i ett pressmeddelande.

"Redan från det första mötet kändes det att vi hade bra kontakt och jag är riktigt glad och förväntansfull att få hjälpa denna elitklubb till framgång i SDHL. Jag längtar efter att få starta arbetet med spelarna och skapa en god relation med dem i deras fortsätta drivande i passionen för hockey", säger Jordan Colliton.

Annons

Colliton kommer närmast från jobb vid Mount Royal University samt det kanadensiska U18-landslaget. Efternamnet är för övrigt gångbart i trakten; storebror Jeremy Colliton har både varit spelare och ledare i Dalarivalen Mora.

Leksand sparkade under den nyligen avslutade säsongen tränarduon Mathias Olsson och Mattias Blomstrand i mars, när laget låg på negativ kvalplats. Alexander Bröms tog tillfälligt över och tog Leksand till slutspel, där det blev uttåg i kvartsfinal mot Brynäs.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons