Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Danmark öppnar för publik i högstaligan

Publik på arenorna i danska högstaligan kan bli verklighet inom kort. Enligt ett förslag från den danska regeringen ska upp till 500 supportar kunna tas in på arenorna från och med den 8 juni.
Fotboll • Publicerad 5 juni 2020
Snart kan de danska fotbollssupportrarna få komma tillbaka till arenorna.
Snart kan de danska fotbollssupportrarna få komma tillbaka till arenorna.Foto: Henning Bagger/Ritzau

Superligan togs upp i slutet av maj. Förslaget som regeringen lagt fram innebär att man skulle ta in sittande publik på arenorna.

Enligt Claus Thomsen, direktör på Divisionsforeningen (Danmarks motsvarighet till Svensk elitfotboll), kommer en publik på 500 personer inte göra någon större skillnad för klubbarna.

Annons

– Om vi ​​får möjlighet att öppna upp för 500 personer är vi glada att ha möjlighet att visa att vi säkert kan ta in åskådare till arenan. Men om det ska göra en skillnad för fotboll måste vi titta på några helt andra möjligheter, säger han till nyhetsbyrån Ritzau.

I förslaget framgår det bland annat att åskådare måste informera om eventuella symptom vid biljettköp och att publik ska släppas in vid olika tidpunkter för att undvika trängsel och stora folkmassor.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons