Debutant bakom Tre Kronors premiärseger

Ishockey • Publicerad 14 maj 2022
VM-debutanten Joel Kellman, mitten, gav Tre Kronor en drömstart i premiärsegern mot Österrike.Foto: Jonas Ekströmer/TT

VM-debutanten Joel Kellman, Växjö, har fått en kanonstart på mästerskapet i Finland.

27-åringen satte Tre Kronors första mål, spelade fram till 2–0 – och visade därmed vägen fram till 3–1-segern mot Österrike.

Redan efter 2.08 gjorde Kellman 1–0 och såg sedan till att Max Friberg kunde öka på till 2–0 med 3.23 kvar av perioden.

Österrike fick lite liv i matchen när Peter Schneider reducerade efter 19.30 och dessutom hade två tidiga powerplay i andra perioden.

Men Sverige stod emot — och avgjorde sedan när Joakim Nordström satte dit 3–1 efter drygt halva andra perioden.

Sveriges nästa VM-match spelas redan på söndagskvällen, då mot Tjeckien.