Djurgården gjorde jobbet – 2–0 mot Varberg

Toppen mot botten.
Det slutade som väntat. Hemma på Tele 2 arena gjorde Djurgården 2–0 på Varberg.
– Stundtals glimtade vi till men vi kan göra mer, säger Oliver Berg till Discovery +.
Fotboll • Publicerad 2 juli 2023
Djurgårdens spelare jublar efter Jesper Löfgrens tidiga ledningsmål mot Varberg.Foto: Cornelia Jönsson/TT

Mittbacken Jesper Löfgren nickade in ledningsmålet nick efter en kort hörna där Elias Andersson slog inlägget.

Tid: Tre minuter och några sekunder.

Annons

– Jag hann inte tänka så mycket, väldigt bra inlägg, säger Löfgren till Discovery +

Men då hade redan Jacob Widell Zetterström räddat Djurgården från ett baklängesmål. Matchen var inte ens minuten gången när hemmaförsvaret slarvade grovt.

Ett mål som behövts

Dion Krasniqi fick fritt fram till vänster med Oliver Silverholt störtade fram till höger. Krasniqi valde att avsluta, men Widell Zetterström styrde undan till hörna.

– Man missar ibland, men det är bara att fortsätta och sätta nästa, säger Krasniqi till Discovery +.

Det målet hade jumbon och krisklubben Varberg sannerligen behövt. Situationen blev inte bättre av att tränaren Joakim Persson i veckan som gick sade upp sig för att i stället träna Horsens i danska ligan.

I väntan på en permanent tränarlösning leder akademichefen Martin Skogman Varberg.

Lucas Bergvall fick möjligheten att i praktiken punktera matchen, men brände friläget när han sköt högt över från nära håll.

Berg satte straff

I stället klev Oliver Berg fram och slog in en straff till 2–0 efter en timmas spel. Innan dess hade han prickat ribbkrysset.

– Synd att den inte gick lite lägre eller lite mer åt sidan, säger Berg om det mäktiga skottet.

Om straffen:

Annons

– Det ska vara mål och den gick in.

Djurgården är nu uppe i sex förlustfria matcher (fyra segrar, två oavgjorda) i rad och klev upp på fjärde plats i en haltande allsvensk tabell. Berg var nöjd med poängen och att nollan hölls, men kräver mer.

– Vissa perioder är bra, men det är också perioder där vi kan göra det mycket bättre.

Mittfältaren Hampus Finndell drog på sig en varning och är avstängd mot Värnamo i nästa omgång.

Varberg står på fem poäng efter 13 matcher, tre bakom IFK Göteborg och fem bakom AIK som ligger på kvalplatsen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.