Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dominant Verstappen vann femte raka: "Härlig dag"

Grand prix-tävlingen på Red Bulls hemmabana i Österrike blev aldrig spännande.
Deras stjärnförare Max Verstappen var alldeles för snabb och vann sitt femte raka lopp.
– En härlig dag. Jag njöt mycket, säger han.
Formel 1 • Publicerad 2 juli 2023
Max Verstappen vann Österrikes GP.
Max Verstappen vann Österrikes GP.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Det är bara juli men striden om världsmästerskapet i formel 1 ser redan ut att vara avgjord.

Regerande VM-segraren Max Verstappen drygade ut sin ledning i totalställningen till 81 poäng efter att ha vunnit Österrikes grand prix i överlägsen stil.

Annons

Själv menar han att ingenting är klart än.

– Jag gillar inte att tänka på det. Jag njuter bara av ögonblicket, att köra den här bilen och att arbeta med det här teamet. Vi har gjort ett bra jobb hela veckan. Sprinthelger är alltid hektiska och mycket kan gå fel men som tur var gick mycket rätt.

25-åringen har nu vunnit sju av säsongens nio lopp.

Stort hemmastöd

Verstappen startade längst fram och hade full kontroll, precis som under lördagens sprint som han också tog hem.

Han hade stort publikstöd på stallets hemmabana Red Bull Ring i Spielberg där stora delar av publiken var klädd i orangea färger för att hylla nederländaren – som knappast gjorde någon besviken.

Tvåa blev Ferraris Charles Leclerc efter en mindre lyckad sprint där monegasken slutade på tolfte plats.

– Det är härligt att vara tillbaka på podiet. Uppdateringarna på bilen lovar gott inför framtiden. Teamet har gjort ett bra jobb men vi har fortfarande mycket att göra för Red Bull är väldigt snabba, säger Leclerc.

Avlidne talangen hedrades

Dagens prestation stod dock Verstappens stallkamrat Sergio Pérez för. Mexikanen körde upp sig från 15:e plats till en pallplacering efter en hård kamp med Ferrariföraren Carlos Sainz.

– Jag är väldigt glad. Det har varit en väldigt tuff vecka för mig. Jag har varit sjuk i feber och inte sovit mycket. Men vi hade en fantastisk strategi och bra fart, säger Pérez.

Bakom stod MacLarens Lando Norris för en stark insats och slutade femma före Fernando Alonso (Aston Martin) Mercedesduon Lewis Hamilton och George Russell.

Inför loppet hedrades talangen Dilano van 't Hoff med en tyst minut. 18-åringen, som körde i Formula Regional-serien, avled efter en krasch på Spa-Francorchamps-banan i Belgien i lördags.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons