Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Duplantis säsongspremiär sköts upp

Det blev ingen lysande dag för de svenska hoppen i årets första Diamond League-tävling. Fanny Roos kom visserligen fyra, men Kim Amb skadade sig och Armand Duplantis fick inte ens tävla.
Friidrott • Publicerad 13 maj 2022
Armand Duplantis och Renaud Lavillenie hann komma in på planen innan tävlingen skjöts upp.
Armand Duplantis och Renaud Lavillenie hann komma in på planen innan tävlingen skjöts upp.Foto: Hussein Sayed/AP/TT
Fanny Roos tävlade i årets första Diamond League-tävling.
Fanny Roos tävlade i årets första Diamond League-tävling.Foto: Hussein Sayed/AP/TT

På grund av starka vindar på arenan i Qatar bedömdes det vara för farligt att genomföra stavhoppstävlingen. Armand Duplantis får därmed vänta med säsongsdebuten ytterligare ett litet tag.

Tävlingen ska i stället avgöras inomhus under lördagen.

Annons

Hopparna hann komma in på planen för uppvärmning innan beslutet fattades.

– Armand hann provhoppa lite grann, men det gick inte att köra med full ansats. Det gick inte alls. Så det känns som rätt beslut, säger Duplantis agent Daniel Wessfeldt till SVT.

Roos fyra

Damernas kulstötning genomfördes dock som planerat och där blev det en fjärdeplats för Fanny Roos.

Inför den femte omgången var Roos pressad att öka med 32 centimeter till 18,99 för att vara bland de tre främsta och stöta den sjätte och sista omgången.

En ökning blev det, men inte tillräckligt långt. Roos stannade på 18,85. I topp blev det trippelt amerikanskt genom Chase Ealy på 19,51, Maggie Ewen på 19,32 och Jessica Ramsay på 18,99.

– Det var kul och det kändes ganska bra. Känns inte som jag fick någon riktig träff. Jag har koll på vad jag ska göra till nästa gång, säger Roos i SVT:s sändning.

Amb skadad

Den tredje svensken på startlistan i Doha var spjutkastaren Kim Amb. Men redan i det första kastet var det något som inte stämde. Spjutet landade på 65,70, nästan tjugo meter kortare än hans personliga rekord, och efteråt grinade svensken illa och fick låret lindat.

Det blev inga fler kast för Amb som fick nöja sig med att se på när grenadiern Anderson Peters och tjecken Jakub Vadlejch turades om att sätta världsårsbästa. Längst kastade till slut Peters med 93,07 före Vadlejch på 90,88.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons