Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Duplantis årslånga segersvit bruten: "Lite tungt"

Armand Duplantis ett år och 20 tävlingar långa segersvit är bruten.
Den svensk-amerikanske stavhoppsstjärnan blev tvåa i Bryssels Diamond League-gala efter att ha rivit ut sig på 5,91 meter och stannat på 5,81.
Friidrott • Publicerad 2 september 2022
Armand Duplantis. Arkivbild.
Armand Duplantis. Arkivbild.Foto: Laurent Gillieron/AP/TT

Inte sedan fjärdeplatsen i Diamond League-galan i Lausanne den 26 augusti förra året hade Armand Duplantis klivit av stavhoppsmattan i en tävling utan att vara en vinnare.

20 tävlingar senare (borträknat kval) blev så fallet. Världsrekordinnehavaren och den regerande olympiske, världs- och Europamästaren rev ut sig på höjden 5,91 meter i Bryssels Diamond League-friidrottsgala.

Annons

22-åringen lade ansiktet i händerna i en besviken gest på mattan efter sitt misslyckade tredje försök och blev tvåa på 5,81 som han klarade i första försöket.

"Längesedan"

– Det kändes bara lite tungt i benen. Jag hade inte så bra rytm på ansatsen i dag. Det var längesedan jag hade en tävling som den här. Men sådant händer, säger Armand Duplantis till SVT.

VM-bronsmedaljören Ernest John Obienna, Filippinerna, klarade 5,91 i tredje och sista försöket och vann herrarnas stavhopp. Christopher Nilsen, USA, blev trea på 5,71.

– Jag kunde ha hoppat mycket högre än vad jag gjorde. Jag tävlade inte så bra i dag. Från början kände jag att jag inte var i min bästa form, säger Duplantis och fortsätter:

– Det har varit en lång säsong. Jag önskar att jag hade kunnat hoppa lite bättre i dag.

DL-titel att försvara

Nästa vecka avslutas Diamond League-säsongen med finaltävlingar i Zürich. Då har regerande DL-mästaren Duplantis, som för en dryg månad sedan förbättrade sitt eget världsrekord till 6,21 i VM-finalen i Eugene som han vann, en titel att försvara innan säsongen är slut.

– Jag har en tävling till nu. Jag vill "go out with a bang". Jag ska försöka "put this behind me" och kolla framåt bara.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons