Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter besvikelserna – här är sex bra OS-chanser

Många blev säkert besvikna när Sverige missade OS-medalj både i damernas skiathlon och i skidskyttets mixedstafett.
Men än finns det tid för medaljer i båda sporterna.
Här är sex bra chanser i Peking.
Olympiskt • Publicerad 5 februari 2022
Jonna Sundling och Maja Dahlqvist är två tunga svenska medaljkandidater under OS i Peking. Arkivbild.
Jonna Sundling och Maja Dahlqvist är två tunga svenska medaljkandidater under OS i Peking. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Längdskidor

+ Sprintstafett, damer, 16 februari

Annons

Förutom Nils van der Poel är de svenska sprintdamerna kanske Sveriges största guldchans. Både regerande världsmästarinnan Jonna Sundling och Maja Dahlqvist har visat strålande form under säsongen och blir med största sannolikhet de som kör för Sverige.

+ Sprint, damer, 8 februari

Även individuellt är de svenska sprintåkarna att räkna med. Sundling missade delar av världscupsäsongen på grund av skada, men kom tillbaka starkt genom att bli tvåa bakom Maja Dahlqvist i Dresden. Sundling vann sedan såväl sprint som distanslopp i Skandinaviska cupen i Falun. Dahlqvist har vunnit samtliga sprintlopp i världscupen den här säsongen och var tvåa bakom Sundling i Falun.

+ 10 km klassiskt, damer, 10 februari

Frida Karlsson missade medaljen i skiathlon, men med några dagars vila kan hon ta revansch när det är dags för 10-kilometersloppet. Karlsson har inte varit sämre än femma den här säsongen på distansen.

Skidskytte

+ Sprint, damer, 11 februari

Elvira Öberg har vunnit i såväl sprint som jaktstart och masstart den här säsongen, men den senaste segern kom i sprint. Öberg har visat sig vara både åkstark som stabil på vallen och håller hon ihop skyttet kan det räcka långt.

+ Stafett, damer, 16 februari

Trots att åkformen inte såg ut att vara på topp i mixedstafetten, går det aldrig att räkna bort Sverige när det kommer till stafett. Systrarna Öberg och Linn Persson presterar ofta bra när det kommer till att köra för laget. Vem den fjärde åkaren blir återstår dock att se.

Annons

+ Stafett, herrar, 15 februari

Även på herrsidan är Sverige en toppnation en bra dag. Sebastian Samuelsson har visat fin form, och kan laget hålla ihop skyttet kan det räcka upp på pallen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons