Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter historiska titeln: nio skadade efter skjutning

Basket • Publicerad 13 juni 2023
Timmarna efter att Denver Nuggets tog sin första NBA-titel skadades nio personer i en masskjutning.
Timmarna efter att Denver Nuggets tog sin första NBA-titel skadades nio personer i en masskjutning.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Under natten till tisdag tog Denver Nuggets klubbens första NBA-titel. Cirka tre och en halvtimme senare skadades nio personer i en masskjutning nära arenan.

Enligt Denver-polisen har en misstänkt gripits.

Annons

Enligt polisen befinner sig tre av de skadade i kritiskt tillstånd. Den misstänkte är en av de sex personer som fick skador som tros vara icke-livshotande.

Skottlossningen ägde rum cirka 1,6 kilometer från Ball Arena, där Nuggets besegrade Miami Heat och bärgade NBA-titeln. Enligt polisen handlar det om ett område där många människor kan ha kommit ut från barer efter matchen.

"Vad som ledde fram till det här bråket som resulterade i att skotten avlossades, är fortfarande under utredning," säger polisens talesperson Doug Schepman.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons