Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter hjärnblödningen: van der Sar kan kommunicera

Fotboll • Publicerad 11 juli 2023
Edwin van der Sar. Arkivbild.
Edwin van der Sar. Arkivbild.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

För ett par dagar sedan drabbades målvaktslegendaren Edwin van der Sar av en hjärnblödning. Nu kan han kommunicera med familjen igen.

"Edwin ligger fortfarande på intensivvården, men är stabil. Han är inte i livshotande fara. Varje gång vi besöker honom kan han kommunicera. Vi får ha tålamod och se hur det utvecklas", säger hans familj via Ajax kanaler.

Annons

52-åringen ligger på sjukhus i Split, Kroatien, efter att han drabbats av en hjärnblödning under semestern på en kroatisk ö förra veckan.

Under fotbollskarriären vann målvakten bland annat två Champions League-titlar, 1995 med Ajax och 2008 med Manchester United, och fyra Premier League-titlar.

År 2012 återvände van der Sar till Ajax. Sedan dess har han haft olika roller i klubben, senast som ordförande. I maj 2023 lämnade han sitt uppdrag efter att klubben haft sin sämsta säsong på 14 år då Ajax slutade trea i ligan.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons