Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter lång process – Turgott klar för Häcken

Det tog sin tid – men nu är Blair Turgott klar för Häcken.
Anfallaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.
"Det har varit tufft, men man lär så länge man lever", säger han.
Fotboll • Publicerad 5 maj 2022
Tidigare ÖFK-anfallaren Blair Turgott är klar för Häcken. Arkivbild.
Tidigare ÖFK-anfallaren Blair Turgott är klar för Häcken. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

När Östersund i fjol degraderades från fotbollsallsvenskan följde den 27-årige anfallaren inte med klubben ner till superettan.

Därefter följde komplicerade månader där Turgott aldrig blev spelklar för sin nya klubb i Förenade arabemiraten.

Annons

I allt strul lyckades anfallaren ta sig ur sitt personliga avtal innan det svenska transferfönstret stängde i slutet av mars, vilket gjort att han nu kunnat få dispens från Svenska fotbollsförbundet för att som kontraktslös spelare bli spelklar för Häcken.

"Det har varit tufft, men man lär så länge man lever. Jag tror att allt händer av en anledning, mitt öde är min möjlighet och nu behöver jag ta den med båda mina händer och ta mig tillbaka så fort som möjligt. Häcken är ett bra lag – en bra grupp spelare och en bra tränare. Varje gång jag har mött dem har det varit tuffa matcher, tack och lov kommer jag stå på rätt sida nu", säger Turgott till klubbens hemsida.

Sportchef Martin Ericsson:

"Det har varit en lång process med en ouppklarad affär som andra har behövt reda ut, innan vi har kunnat göra klart med Turgott. Nu känns det bra att äntligen ha det på plats och att vi får in ytterligare spets i vår offensiv med en spelare som kan spela på alla positioner i vår anfallstrio".

Under sina två och en halv allsvenska säsonger i Östersund noterades Turgott för 18 fullträffar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons