Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter tungt 2021 – Kinhult i slagläge

Marcus Kinhult hade ett tufft fjolår, både på och utanför golfbanan.
Kanske får 2022 en bättre start, åtminstone sportsligt.
25-åringen ligger tvåa i Europatourtävlingen i Nairobi inför sista rundan.
Golf • Publicerad 5 mars 2022
Marcus Kinhult. Arkivbild.
Marcus Kinhult. Arkivbild.Foto: Christer Höglund / TT

Europatouren har officiellt har bytt namn till DP World Tour, och kanske är det mer passande med tanke på vissa av spelorterna. Helgens tävling avgörs till exempel i Kenyas huvudstad Nairobi, och där är Marcus Kinhult på jakt efter sin andra Europatourseger i karriären (efter British Masters 2019).

Den 25-årige bohuslänningen inledde inte mer än habilt, och gick förstarundan på par. Men sedan har det lossnat, och tre under par på fredagen följdes upp av strålande sju under par på lördagen.

Annons

Kinhults 64-runda innehöll en eagle och sju birdies och innebär att han inför söndagen är delad tvåa på tio under par, tillsammans med kinesen Wu Ashun. Skotten Ewen Ferguson har dock fortfarande ett klart övertag i kampen om segern, och leder med fyra slag före duon som jagar närmast bakom.

För Marcus Kinhult är veckans insats ett fint formbesked efter ett stormigt 2021. Den svenske golftalangen tvingades till ett längre tävlingsuppehåll förra våren efter att ha fått ett epileptiskt anfall i Spanien. Efter några månader var han tillbaka på golfbanan, men som bäst blev det då en 24:e-plats i årets sista tävling.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons