Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Elanga ryktas bort: Vill lära mig ett nytt språk

Emil Forsberg vill locka landslagskompisen Anthony Elanga till Leipzig.
Och 21-åringen, som fick sparsamt med speltid i Manchester United den gångna säsongen, är öppen för en flytt.
– Klubben och jag måste diskutera vad som är bäst, säger Elanga.
Fotboll • Publicerad 15 juni 2023
Anthony Elanga.
Anthony Elanga.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Emil Forsbergs Leipzig är en av klubbarna som ryktas vara intresserad av Anthony Elanga. Så sent som i tisdags berättade Forsberg att han jobbar på att locka Manchester Uniteds anfallare till Tyskland.

– Jag ska sätta mig ned med Oliver (Mintzlaff, Lepzigs ordförande) och se vad vi ska göra, vi har en bra relation. Anthony hade passat bra hos oss, en ung spelare som vill bli bättre. Vi får se, det kan hända, sade Forsberg under landslagssamlingen.

Annons

– Det är alltid kul att höra beröm från Emil. Han är en legendar i Sverige – en legendar i Leipzig, säger Elanga.

"Respekt för United"

Elanga, 21, debuterade för Manchester United som 19-åring och betonar att han uppskattar det förtroende han har fått från den engelska storklubben.

– Jag har väldigt mycket respekt för United och för vad de har gett mig. De har gett mig chansen att visa mina kvaliteter på plan, säger han.

– Klubben och jag måste diskutera vad som är bäst.

"Kan många språk"

Om Elanga lämnar United och byter land lär det nya språket i den nya klubben inte bli något problem. Elanga avslöjar nämligen att han gillar språk – han pratar fyra eller fem flytande – och vill lära sig ett nytt.

– Jag kan prata många språk. Jag lär mig ganska fort. Svenska, engelska, franska, spanska. Och lite portugisiska – det är samma som spanska. Sen vill jag lära mig ett till.

För att lära sig språk säger Elanga att han pratar med folk och använder en app i sin telefon. Böcker använder han dock inte när han ska studera språk.

– Nej, nej – det är för svårt, säger Elanga.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons