Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Elfvendal lämnar IFK Norrköping

Landslagets målvaktstränare Maths Elfvendal har sagt upp sig från samma syssla i IFK Norrköping.
Enligt flera olika medier är han aktuell för en utländsk klubb.
Foboll • Publicerad 19 juni 2021
Målvaktstränaren Maths Elfvendal och målvakten Robin Olsen i träning. Nu lämnar Elfvendal IFK Norrköping för en utländsk klubb. Arkivbild.
Målvaktstränaren Maths Elfvendal och målvakten Robin Olsen i träning. Nu lämnar Elfvendal IFK Norrköping för en utländsk klubb. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

IFK Norrköpings tränare, Rikard Norling, bekräftar att Elfvendal går vidare i karriären och har gjort sitt i den allsvenska klubben, där han även har rollen som assisterande tränare.

Så sent som i april förlängde Elfvendal sitt kontrakt med IFK Norrköping till 2023.

Annons

– Han har sagt upp sig, säger Rikard Norling till Norrköpings Tidningar.

Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren gav samma besked på landslagets presskonferens vid EM-basen i Göteborg. Flera medier placerar Elfvendal i Parma, den italienska klubben som till hösten spelar i Serie B.

"Är oerhört skicklig"

Wettergren:

– Jag vet att han har sagt upp sig från IFK Norrköping, men jag vet inte om han är klar för någon klubb.

– Men det är bara att gratulera den klubb som får Maths Elfvendals tjänster. Han är en oerhört skicklig, detaljerad målvaktstränare som ligger i framkant i Europa, vill jag påstå.

– Om jag tittar på mig själv som tränare så vill man alltid ligga i framkant, vara först med saker och ting, vara med där det händer saker och ting. På målvaktssidan tittar man på vinklar där målvakten har störst chans att rädda och man jobbar på att ta det från träning till match, allt det här är Maths fantastiskt skicklig på. Jag är jätteglad att få Maths som kollega här i landslaget.

Maths Elfvendal jobbade med Janne Andersson i IFK Norrköping när klubben vann allsvenskan 2015. Året därpå fick Andersson jobbet som förbundskapten efter Erik Hamrén.

Kvar i landslaget

Elfvendal var en av de ledare i Norrköping som Andersson omgående tog med sig till landslaget.

Enligt uppgifter till TT kommer Elfvendal att vara kvar i sin landslagsroll trots det kommande bytet av arbetsgivare på klubblagsnivå.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons