Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ellens fullträff lyfte Asarum i finalen

Asarum IF FK:s F16-lag vann Sparika Cup-finalen med förkrossande 6–0 mot Rödeby AIF.
Ellen Ågren sköt viktiga 2–0 efter en otroligt fin soloprestation där hon drog tre Rödebyspelare innan hon satte nätet i dallring.
Svängsta • Publicerad 1 juni 2018
Asarums Ellen Ågren klippte in finalens snyggaste mål i 6–0-segern mot Rödeby.
Asarums Ellen Ågren klippte in finalens snyggaste mål i 6–0-segern mot Rödeby.Foto: Rolf-Arne Kulle

– Vi borde gjort några mål i första halvlek också, men det lossnade i andra. Det var kul att göra ett snyggt mål och det stärker för en fortsättning att spela på allt högre nivå. Vi har ett riktigt bra lag och det är alltid härligt att vinna, säger målskytten.

Tränaren för Asarum, Anders Erlandsson, var både glad och belåten.

Annons

– Vi har hela laget med när vi bygger vårt spel. Alla hjälper till och det betalar sig att vårda bollen. I dag var det bra i alla lagdelar. Vi får det tryck vi vill och utdelningen kom, säger Erlandsson.

Rödebys Per Holgersson var naturligtvis mer dämpad.

– Vi tappade allt i början på andra då Asarum gjorde tre snabba mål. I dag var Asarum snäppet bättre rakt igenom, säger han.

Det obligatoriska segerjublet.
Det obligatoriska segerjublet.Foto: Rolf-Arne Kulle

Asarum tog tag i taktpinnen direkt och det osade mål flera gånger, men avsluten hade mer att önska. Asarum tog hela tiden hand om mittfältet genom lagkaptenen Elin Svensson och Ellen Ågren. Framåt var det mest Jenna Bengtsson, som flera gånger sprang ifrån gästernas försvar och frestade duktiga målvakten Agnes Medin.

Rödeby kontrade bra genom Nea Berg ett par gånger och hon var nära att näta, men Rödebys attacker stannade oftast på säkra mittbacken Emilia Johansson.

Direkt i andra hade Asarum dubbelchanser och Jenna Bengtsson missade ett öppet läge. Hon tog dock revansch och sköt snyggt 1–0 efter åtta minuter. Ellen Ågren följde snabbt på med 2–0 och sedan sprang Jenna Bengtsson från sin uppvaktning och rullade in 3–0.

Rödeby hade inte mycket att sätta mot och Asarum fortsatte att utöka ledningen. Tekla Eriksson sköt 4–0 efter suverän passning från Ellen Ågren. Målskörden avslutades av Ellen Holmberg och Elin Svensson. 

Rödeby lyfte upp spelet i slutet och hade ett par bra läge för reducering.Rödebys främsta var Nea Berg, Elin Andersson och Ellen Lindqvist. Hela Asarum skall ha plus med extra blommor till målvakten Linnea Holmberg, Emilia Johansson, Ellen Ågren, Elin Svensson och Jenna Bengtsson.

Rolf-Arne Kulle
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons