Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

EM-lag tvingades bort från hotell efter smitta

Skräcken för att smittan ska sprida sig under handbolls-EM ökar.
Därför portades Montenegro från spelarhotellet i Ungern när laget fick nya coronafall – och isolerades på ett nytt hotell, tre mil därifrån.
Handboll • Publicerad 13 januari 2022
Förbundskaptenen Glenn Solberg var nöjd med smittskyddsåtgärderna i Bratislava, Slovakien. I Ungern tvingades Montenegro bort från sitt hotell efter nya fall av covid-19.
Förbundskaptenen Glenn Solberg var nöjd med smittskyddsåtgärderna i Bratislava, Slovakien. I Ungern tvingades Montenegro bort från sitt hotell efter nya fall av covid-19.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nordmakedonien, Danmark, Slovenien och Montenegro – som spelar i samma grupp – skulle bo på samma spelarhotell i Debrecen, Ungern, under gruppspelet.

Men vid inresan till Ungern återkom tre av Montenegros tester som positiva, vilket ledde till att det europeiska handbollsförbundet i stället skickade laget till ett annat hotell, tre mil bort, trots att laget protesterade.

Annons

Montenegro möter Danmark ikväll.

– Jag hoppas att vi kan ställa upp med 15 spelare i kvällens match, säger förbundskaptenen Drasko Mrvaljevic till danska TV2.

Förbundet befarar att smittan, som tagit sig in så gott som alla lag inför mästerskapet, sprids mellan lagen. På onsdagen kritiserade även det franska landslaget smittskyddsåtgärderna på sitt hotell i Ungern. Där skulle spelarna bland annat äta tillsammans med andra gäster, som inte bar munskydd.

Sverige inleder gruppspelet i Slovakien i kväll, mot Bosnien-Hercegovina. På det svenska hotellet är smittskyddsåtgärderna bra, berättade Glenn Solberg på onsdagen.

– Vi känner oss trygga här, sade han då.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons