Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

En KHK-supporters vädjan: ”Bidra med en slant”

Håkan Jartelius skriver ett öppet brev till alla hockeyälskare där han hoppas att fler vill stödja Karlskrona HK.
Ishockey • Publicerad 3 juni 2020 • Uppdaterad 8 juni 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Marcus Palmgren

Mitt namn är Håkan Jartelius, 43, och jag har en CP-skada sedan födseln. Mitt stora intresse är ishockey och jag satt med i Karlskrona HK:s första ungdomsstyrelse när klubben bildades 2001. I dag är jag i arenan varje dag under säsongen, och även under försäsongen, och hjälper att peppa vår a-trupp.

Jag gillar inte att prata om mig själv, men jag är lite som a-lagets maskot. Det ger mig så mycket energi att vara en del av laget så att jag kan handskas med mina vardagliga problem i livet på ett betydligt bättre sätt än om jag inte hade haft min roll runt a-laget i Karlskrona HK.

Annons

På grund av att klubben tvingades att bygga om sin arena – enligt krav från SHL – när klubben gick upp i SHL den 10 mars 2015 så hamnande klubben i ett mycket prekärt läge rent ekonomiskt. Efter det så har den smällen följt med klubben hela tiden trots att man har gått med vinst tre säsonger i rad nu. Kravet som SHL hade drabbade bara Karlskrona HK för, som ett exempel, Mora IK fick på ett märkligt sätt dispens och nu har SHL tagit bort det kravet helt och hållet.

På grund av rådande covid-19-läge har klubben tappat sina intäkter nästan helt och har nu skulder på 9,9 miljoner kronor. Klubben har begärt att få göra en rekonstruktion, men tingsrätten har gjort avslag på ansökan eftersom Skatteverket inte tror på klubbens handlingsplan. Alla andra fordringsägare har gått med på klubbens handlingsplan. Dessutom samlade klubbens fans 1,6 miljoner kronor på fyra dagar.

Så nu vädjar jag till dig som brinner för ishockey om du kan bidra med en slant så att inte en myndighet i Sverige sätter stopp för drygt 600 ungdomars verksamhet, en arbetsplats och ett andningshål för väldigt många människor. Det vore en skam om Skattemyndigheten gör så att en hockeyklubb försvinner från kartan.

Håkan Jartelius

Håkan Jartelius vädjar till den som brinner för hockey att skänka en slant till KHK.
Håkan Jartelius vädjar till den som brinner för hockey att skänka en slant till KHK.Foto: Björn Skarpsvärd
Annons
Annons
Annons
Annons