Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Eriksson Ibragic om Mjällbys supersäsong

Inför säsongen värvades Amer Eriksson Ibragic till Mjällby. Han gick från bottenlaget till topplaget om man sneglar på tabellen just nu.
Hällevik • Publicerad 15 september 2018
Amer Eriksson Ibragic i en närkamp mot Grebbestad.
Amer Eriksson Ibragic i en närkamp mot Grebbestad.Foto: Lena Ehring

– Jag trivs jättebra i Sölvesborg och det var extra kul att få komma närmare pappa igen, säger Amer Eriksson Ibragic.

Hans föräldrar är skilda sen ett tiotal år tillbaka, och endast vid uppehållen hade han tid att träffa sin pappa som de senaste åren bott i Kristianstad. Ofta pratar de fotboll och när det i december förra året blev klart att Jönköpingssonen flyttar närmare blev få gladare än hans pappa, Dino.

Annons

– Vi har en väldigt bra relation och han följer alla matcher. Han har varit på Strandvallen alla hemmamatcher och bortamatcherna följer han på tv:n. Vi snackar mycket Mjällby och det är kul, säger Eriksson Ibragic som fått sitt efternamn från sin bosniske pappa.

Vad tycker du den största skillnaden mellan Husqvarna och Mjällby är?

– Vinnarmentaliteten. I Husqvarna kunde man vara nöjd med en poäng. Men här går vi alltid för tre poäng. Vi var väldigt ojämna och ibland kunde vi ta poäng mot topplagen samtidigt som vi kunde förlora mot bottenlagen. I Mjällby är vi betydligt jämnare.

Det återstår nio matcher av säsongen och blekingarna har åtta poäng ner till tabelltvåan Torn. I dag väntar tabelltrean Oskarshamns AIK på bortaplan. Senast lagen möttes i mitten av juni kvitterade OAIK till 1–1, i slutskedet av matchen.

– Det var surt. Oskarshamn är ett bra lag med många bra kvaliteter. Vi ska spela vårt spel och göra det vi är bra på. Vi har inte gått igenom deras spel särskilt mycket, säger Mjällbybacken.

23-åringen hade en trög start i Mjällby med inte så mycket speltid, men desto mer har det blivit på slutet och i senaste matchen mot Tvååker tillhörde han en av de bästa på plan.

– Vi har hela tiden haft som mål att ligga där uppe och vi har hanterat favoritskapet väldigt bra. Vi hade ett poängtapp innan uppehållet men repade oss snabbt. Nu har vi skaffat oss ett glapp ner och det ska vi utnyttja. Alla spelarna vill spela i superettan.

Mjällby AIF kommer till spel utan avstängde Jesper Löfgren och skadade Viktor Gustafsson, Andreas Birgersson och Mirza Halvadzic.

Hanna Södergren
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons