Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Benitez sparkad – Rooney pekas ut som ersättare

En och annan lär säga att det redan från början var en relation dömd att inte fungera.
Rafael Benitez saknade supportrarnas stöd när han anställdes i juni. Med tiden förlorade han också spelarnas förtroende och slutligen även klubbledningens.
Efter åtta månader får Benitez sparken från Everton.
Fotboll • Publicerad 16 januari 2022
Rafael Benitez och Everton går skilda vägar. Arkivbild.
Rafael Benitez och Everton går skilda vägar. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Ryktena och spekulationer har vibrerat runt Goodison Park ett bra tag. Om en Benitez som "tappat omklädningsrummet" och att klubben ser sig om efter en annan manager.

Droppen som fick den så kallade bägaren att rinna över var lördagens 1–2-förlust mot bottenlaget Norwich på Carrow Road. Redan på arenan krävde vissa supportrar Benitez avgång. Senare på kvällen kallades styrelsen till ett möte om spanjorens framtid i klubben.

Annons

Nio förluster på de senaste 13 matcherna i Premier League kostade till slut den meriterade tränaren jobbet.

Benitez tidigt ansträngda förhållande till fansen bottnade i att han under flera år ledde lokalkonkurrenten och värsta rivalen Liverpool.

Som manager där ledde han Liverpool till seger i Champions League 2005. Han retade även upp Evertons fans genom att kalla deras klubb för "liten".

Omtyckt blev han aldrig under sin korta tid på Goodison Park, än mindre accepterad i takt med de svaga sportsliga prestationerna.

Everton bekräftar brytningen med Benitez på sin hemsida. Vem som tar över efter spanjoren är inte klart.

Wayne Rooney, den tidigare anfallsstjärnan som inledde sin karriär i klubben, pekas ut som en av de hetaste kandidaterna att ta över efter Benitez.

Rooney är just nu manager i Derby County i andraligan.

Även Frank Lampard, sparkad av Chelsea förra säsongen, är ett namn som nämns, liksom Brightons Graham Potter och Paulo Fonseca, senast i Roma.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons