Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Färjestads svaga punkt: "De kommer som bisvärmar"

Färjestad har inlett de två senaste matcherna på samma sätt – svagt.
Det bidrog det till att man till slut förlorade matchen mot Luleå med 4–5 och är i underläge i finalserien.
Ishockey • Publicerad 4 maj 2022
Färjestads Linus Johansson, till höger, och Luleås Brendan Shinnimin.
Färjestads Linus Johansson, till höger, och Luleås Brendan Shinnimin.Foto: Pär Bäckström/TT

Färjestad hade det tufft inledningsvis i måndags hemma mot Luleå. Norrbottningarna kom ut i ett rasande tempo men Färjestad red ut stormen, fick grepp på matchen och vann till slut med 4–0.

Så blev det inte i finalmatch tre dagen därpå.

Annons

Luleå sköljde över Färjestad inledningsvis och tog en 3–0-ledning redan efter en kvart.

– Jag sade själv efter första perioden att jag var sjukt besviken på att jag inte är där och tar bort chanserna. Det är andra- och tredjepuckar som studsar gruvligt mycket. Det är bara att ladda om nu, det finns inte mycket tid att tänka, säger Färjestads lagkapten Linus Johansson efter tisdagens 4–5-förlust efter förlängning.

"Kör på rus"

TT: Ni vände visserligen på det och vann i måndags, men finns det något svar på varför det har gått trögt inledningsvis?

– Förra matchen är vi där men det är misstag och i dag var det lite studsande och misstag också. De kör ju på rus verkligen. Det är lite som Röglemålen i de sista matcherna (i semifinalen), det är en lobb eller en studs i mittzon, vi får inte tag i den och så kommer de som bisvärmar.

Inför andra perioden i tisdagens match, då Färjestad kom ut som ett nytt lag, rensade man luften.

– Mitell (Tomas, huvudtränare) satte ner foten och vi i laget satte ner foten och sade att vi måste ge det en chans och köra. Vi studsar tillbaka och det är det vi tar med oss, säger Johansson inför fortsättningen.

Bitter förlust

Men det räckte alltså inte hela vägen. I förlängningen avgjorde Einar Emanuelsson.

– 4–4 är grymt starkt att få efter den förstaperioden. Vi steppar upp och det är det vi tar med oss. "Linkan" (Michael Lindqvist) har ett bra skott som Lassinantti tar men i dag var det vår tur att förlora i "sudden" efter en grymt bra prestation av deras spelare, säger Linus Johansson.

Luleå leder finalserien med 2–1 i bäst av sju matcher. Nästa match spelas i Karlstad på torsdag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons