Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fifa stänger av svensk fotbollsagent

Patrick Mörk, en av Sveriges mest etablerade fotbollsagenter, stängs av i ett år över hela världen.
Fotboll • Publicerad 4 maj 2022
Det var Akinkunmi Amoos övergång till Hammarby som gör att agenten Patrick Mörk stängs av. Arkivbild.
Det var Akinkunmi Amoos övergång till Hammarby som gör att agenten Patrick Mörk stängs av. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

I mars stängde Svenska fotbollförbundets (SvFF) disciplinnämnd av Mörk i Sverige under ett år. Nu stänger Internationella fotbollsförbundet Fifa av Mörk i hela världen under samma period.

– Det här var ju väntat. Det här går ju per automatik, Fifa följer bara nationsförbundet. Men jag kan bara säga som jag har sagt förut: det är en parodi. Ett skämt, säger Mörk till TV4:s Fotbollskanalen.

Annons

Mörk straffas för ett regelbrott i samband med Akinkunmi Amoos övergång från nigerianska klubben Sidos FC till allsvenska Hammarby. Enligt SvFF:s disciplinnämnd har Mörk fått betalt av Hammarby för arbetsuppgifter rörande Amoo som utfördes innan supertalangen fyllde 18 år. Därför bedöms de ha brutit mot regeln om att ersättning inte får betalas ut till en agent gällande en underårig spelare.

Parterna har heller inte skrivit ett korrekt avtal, enligt SvFF:s mall och avtalet har dessutom inte skickats in i tid.

Hammarby fick 350 000 kronor i böter. Klubben har överklagat beslutet till Riksidrottsnämnden, som ska ta upp ärendet senare under maj månad, skriver Fotbollskanalen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons