Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Firmino nästa stjärna att flytta till Saudi

Fotboll • Publicerad 4 juli 2023
Roberto Firmino är klar för saudiska al-Ahli. Arkivbild.
Roberto Firmino är klar för saudiska al-Ahli. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Anfallaren Roberto Firmino blir nästa fotbollsstjärna att flytta till den saudiarabiska ligan. Den 31-årige brasilianen, som nyligen lämnade Liverpool, har skrivit på ett guldkantat kontrakt med al-Ahli, meddelar klubben på Twitter.

Firminos avtal med al-Ahli gäller i tre år.

Annons

Cristiano Ronaldo blev det första världsstjärnan att flytta till den saudiska ligan och efter honom har på kort tid spelare som Karim Benzema, Rúben Neves och Edouard Mendy blivit klara för saudiska klubbar.

Den saudiska regimen – hårt kritiserad av bland annat människorättsorganisationen Amnesty för sin brist på mänskliga rättigheter – storsatsar på fotboll. Utöver att man redan äger Premier League-laget Newcastle, där svenske landslagsduon Alexander Isak och Emil Krafth spelar, har man även börjat pumpa in massvis med pengar i den inhemska fotbollsligan.

Tidigare i somras tackade Lionel Messi nej till ett miljardbud från Saudiarabien.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons