Flera svenskmål när Calgary vann mot Toronto

Tre svenskar skrev in sig i målprotokollet och en fjärde briljerade i buren när Calgary besegrade Toronto hemma i NHL-ishockeyn med 5–2.
Ishockey • Publicerad 11 februari 2022
acob Markström storspelade i Calgaryburen. Här överlistades han dock.
acob Markström storspelade i Calgaryburen. Här överlistades han dock.Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

Förste svensk blev Torontobacken Rasmus Sandin, som satte sitt andra mål för säsongen när han i den andra perioden slog in en retur på ett skott från William Nylander.

Glädjen blev dock inte särskilt långvarig. Mindre än en halv minut senare inledde Calgary ett smärre målkalas, och innan perioden var över var ställningen 4–1. En av hemmalagets målskyttar var Elias Lindholm, som placerade ett säkert skott efter att ha blivit tjusigt framspelad av Johnny Gaudreau.

Rasmus Andersson utökade Calgarys ledningen tidigt i tredje perioden, med ett handledsskott som letade sig in via ribban.

En annan svensk som visade framfötterna var Calgarys målvakt Jacob Markström, som stod för hela 46 räddningar. Han utsågs också till matchens bästa spelare, följt av Mikael Backlund (två assist) och Rasmus Andersson (förutom målet även en assist).

Toronto fick ett sista tröstmål några minuter senare via Michael Bunting, där Timothy Liljegren var inblandad i förarbetet och noterades för en assist.