Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Flygrädd Omark om strulet: "Inget big fan"

Ett tekniskt fel på Luleås flygplan försenade den fjärde SM-finalen.
Ingen vidare uppladdning för Linus Omark som inte gillar att flyga.
Ishockey • Publicerad 6 maj 2022
Linus Omark och resten av hans lagkamrater i Luleå blev kraftigt försenade till den fjärde SM-finalen mot Färjestad.
Linus Omark och resten av hans lagkamrater i Luleå blev kraftigt försenade till den fjärde SM-finalen mot Färjestad.Foto: Tommy Pedersen/TT

Luleå skulle flyga till Karlstad vid 14.30-tiden, men blev kraftigt försenade. Problem med planet gjorde att laget lyfte mot Karlstad tre timmar senare än planerat och spelarna hann knappt värma upp innan det var dags att skrinna ut till den runt 90 minuter försenade matchen.

– Det var snabba ryck, men det är inget vi ska klaga på, säger Omark.

Annons

Linus Omark har tidigare berättat om sin flygrädsla. Det var med andra ord ingen optimal uppladdning för Luleåstjärnan.

– Ni vet att jag inte är något big fan av det, men det var en jättebra flygresa, säger han.

"Tufft"

Luleå kom till Löfbergs arena strax efter klockan 20 och 21.08 släpptes pucken.

– Det är tufft att komma en timme innan match och slita på sig grejerna när man har väntat hela dagen hemma. Det är nya bud hela tiden. Det var likadant mot Örebro i kvartsfinalen. Det är inte lätt att gå hemma hela dagen och vänta när man inte vet när matchen ska börja, men det har varit en lång dag för Färjestad också. Det är ingenting man kan påverka, det är bara att göra det bästa man kan, säger Erik Gustafsson.

TT: Var det sega ben i första perioden med tanke på uppladdningen?

– Vet inte om det var på grund av det, man försöker liksom samla tankarna och fokusera. Men det blir svårt, det måste jag säga. Man har inte gjort det så många gånger, säger Gustafsson.

"Ingen fara"

Färjestad fick i god tid reda på att Luleå skulle bli försenade och fick stanna hemma i några timmar extra. Klockan 18.45 var man på arenan.

– Det blev som vanligt. Det har inte varit något strul för vår del. Vi var hemma och väntade, det var ingen fara för vår del, säger Marcus Nilsson.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons