Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förbundet: Då startar seriespelet

Svenska Fotbollförbundet har redan bestämt att division 2 och 3 för herrar samt division 1 damer kommer att spelas som enkelserier.
Nu har de dessutom spikat ett startdatum.
Fotboll • Publicerad 8 april 2020

Detta är givetvis förutsatt att Folkhälsomyndigheten, och regeringen, ger tummen upp.

Den nya årsplanen säger att spelstarten kommer ske helgen 13–14 juni.

Annons

”Svenskan” meddelar också att kvalet till division 2 och division 3 herrar samt elitettan genomförs helgerna efter serieslut, helt i enlighet med ordinarie årsplan.

Vi bjuds även på en ny kvalvariant: ”Den nya kvalmetoden där lag 13 i Ettan Södra och Ettan Norra möts i dubbelmöten om en plats i Ettan 2021, och de sex tvåorna i division 2 herrar gör upp om en plats i Ettan 2021 innebär att lagen från division 2 som ska kvala till Ettan kan påbörja sitt kval direkt efter serieslut och att de inte behöver vänta i ett antal veckor på att Ettanserierna ska spelas färdigt.”

Förbundet slänger även in en brasklapp: ”Allt det ovan meddelade kan komma att behöva omprövas om utvecklingen kring smittspridningen i samhället förändras negativt.”

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons