Innehåll A-Ö

Annons

Förlust för Damkronorna i OS-premiären

Ishockey • Publicerad 3 februari 2022
Japans Haruna Hosoyamada och Sveriges Felizia Wikner-Zienkiewicz i den första OS-matchen i Peking.Foto: Andreas Hillergren/TT

Damkronorna förlorade första matchen i OS, med 1–3 mot Japan.

Japan gjorde 1–0 i den sista minuten i första perioden genom backen Shoiri Koike.

Annons

Sverige svarade direkt efter pausen, efter bara en halv minut av perioden, då Maja Nylén-Persson satte kvitteringsmålet.

Den mästerskapsdebuterande svenska målvakten Emma Söderberg gjorde vad hon kunde för att hålla Sverige kvar i matchen med många fina räddningar. Men i den femte minuten i tredje perioden gjorde Japan 2–1, Rui Ukita målskytt.

Sverige tog ut målvakten med knappt två och en halv minut minut kvar av matchen. Med minuten kvar av matchen satte Haruna Yoneyama 3–1 i tom bur.

På lördag spelar Damkronorna nästa match i gruppspelet, mot Tjeckien.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.