Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förseningen gav klirr i kassan för FBK

Den försenade finalmatchen i torsdags ställde till det för en del.
Men för Färjestad blev det ett ekonomiskt lyckokast.
Klubben satte nytt omsättningsrekord för ett enskilt evenemang.
Ishockey • Publicerad 6 maj 2022
Final fyra blev en ekonomisk fullträff för Färjestad.
Final fyra blev en ekonomisk fullträff för Färjestad.Foto: Tommy Pedersen/TT

På grund av tekniska problem kunde inte Luleå lyfta i tid till den fjärde SHL-finalen i Karlstad och matchen sköts upp i nästan två timmar. Dessutom gick den till förlängningen och matchen, som Färjestad vann med 3–2, var inte färdigspelad förrän strax efter midnatt.

Många i publiken slöt dock upp runt Löfbergs arena i god tid före matchen. Solen sken i Karlstad och Färjestad hade en ny uteservering utanför arenan. Efter matchen kunde man konstatera att man hade satt ett nytt omsättningsrekord för ett enskilt klubbevenemang.

Annons

– Vi har haft matcher genom åren som absolut har genererat en hög omsättning. Men nu var det var en rejäl förändring. Folk drog sig ut till arenan i god tid och det var det som drev på omsättningen, säger Färjestads kommersiella chef Helén Högberg.

– Det blev väldigt bra med uteserveringen timmarna före nedsläpp. Sedan var det schysst väder också. Det är många saker som bidrar som man inte alltid kan påverka, fortsätter hon.

TT: Hoppas du på försenad matchstart på måndag igen?

– Haha, nejdå. Det sliter för mycket på alla som jobbar med arrangemanget och framför allt våra spelare, så det gör jag inte. Det var ingen höjdarinformation att få att det blev så pass försenat. Det blev väldigt bra trots allt, men det kan ju också bero på att vi vann. Totalupplevelsen var magisk, säger Högberg.

Nästa finalmatch spelas på lördag i Luleå följt av match sex i Karlstad på måndag. Det står 2–2 i matcher.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons