Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Första träningen för Blåvitts stjärnvärvning

Fotboll • Publicerad 4 juni 2020
IFK Göteborgs Jakob Johansson ( i grön väst) och Isak Dahlqvist under träningen på Kamratgården i Göteborg.
IFK Göteborgs Jakob Johansson ( i grön väst) och Isak Dahlqvist under träningen på Kamratgården i Göteborg.Foto: Adam Ihse

Det var egentligen bara en uppvärmning och lite kortpassningsspel. Men ett stort steg framåt för Jakob Johansson efter knäskadan i höstas.

På torsdagen fick landslagsmittfältaren äntligen känna på ett lite mer reguljärt fotbollspass med de nya lagkamraterna i IFK Göteborg.

Annons

– Ja, jag var ju ändå med på uppvärmningen här i dag. Det är första gången som jag egentligen spelat med motspelare sedan jag skadade mig, säger 29-åringen till TT.

Jakob Johansson drog av ett korsband i högerknät på träning med franska Rennes i höstas, hans andra korsbandsskada på kort tid. I mitten av maj blev det klart att han återvänder till "Blåvitt" efter fem år utomlands.

Johansson är formellt spelklar redan till den allsvenska premiären mot Elfsborg den 14 juni. Men han räknar inte med att även bli fysiskt spelklar till dess.

– Nej, det är jag definitivt inte. Jag måste stegra långsamt härifrån och hur den tidsplanen ser ut vet jag inte, säger han.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons