Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fotbollen i gång i Vietnam – med storpublik

Fotbollen är återigen i gång i Vietnamn.
Med publik och utan social distansering.
Fotboll • Publicerad 5 juni 2020
Vietnamesiska supportrar är välkomna tillbaka till fotbollsarenorna. Bilden är tagen från när nationens landslag mötte Japan i asiatiska mästerskapen förra året. Arkivbild.
Vietnamesiska supportrar är välkomna tillbaka till fotbollsarenorna. Bilden är tagen från när nationens landslag mötte Japan i asiatiska mästerskapen förra året. Arkivbild.Foto: Hassan Ammar/AP/TT

När coronapandemin bröt ut fick den hela fotbollsvärlden att stanna av.

Den vietnamesiska ligan utgjorde inget undantag och har varit i pausläge sedan den 15 mars – men på fredagen var det dags för återstart i V-League.

Annons

Och till skillnad från bland annat Tyskland, Danmark och Portugal – där fotbollen också har återupptagits – var det med en maffig inramning.

Högstaligan i den kommunistiska nationen i Sydostasien har nämligen inte fått några restriktioner gällande publikinsläpp varpå tusentals fotbollstörstande supportrar vallfärdade till arenorna.

I staden Nam Dinh tog hemmalaget med samma namn emot Viettel inför nästan 30 000 åskådare i en match som gästerna vann med 2–1.

Enligt nyhetsbyrån Reuters saknade de flesta i publiken ansiktsmask, men handsprit ska ha funnits tillgängligt för besökarna vars kroppstemperatur uppges ha kontrollerats av matchvärdar.

– Jag säger inte det här för att jämföra oss med andra länder, men vietnamesisk fotboll är tillbaka efter covid-utbrottet. Det visar oss hur väl vietnameserna har bekämpat viruset, säger Viettel-spelaren Que Ngoc Hai som även är lagkapten i landslaget.

Vietnamn har klarat sig förhållandevis bra från coronavirusets spridning och har bara 328 konstaterade fall i landet utan ett enda dödsfall som följd. Detta efter att ha satsat på en strikt linje med masstester och ett centraliserat, kollektivt karantänsprogram.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons