Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fransk landslagsspelare åtalad för våldtäkt

Den franske landslagsspelaren och Monacoanfallaren Wissam Ben Yedder, 32, har åtalats för våldtäkt, meddelade åklagarmyndigheten i Nice under fredagen.
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2023
Den franska landslagsspelaren Wissam Ben Yedder åtalas för våldtäkt. Arkivbild.
Den franska landslagsspelaren Wissam Ben Yedder åtalas för våldtäkt. Arkivbild.Foto: Daniel Cole/AP/TT

Tidigare i år dömdes Monacoanfallaren Wissam Ben Yedder för skattebrott för sin tid i Sevilla och dömdes till sex månaders villkorligt fängelse samt böter.

Nu har den 32-årige anfallaren och hans yngre bror åtalats för våldtäkt, försök till våldtäkt och sexuella övergrepp.

Annons

Enligt AFP ska två kvinnor i åldern 19 respektive 20 år, anklagat bröderna för att ha tvingat dem till sexuella handlingar efter en utekväll på franska Rivieran. De påstådda handlingarna ska ha begåtts förra månaden.

Ben Yedder har satts under rättslig övervakning och varit tvungen att betala borgen på 900 000 euro, motsvarande cirka 10 miljoner svenska kronor.

Anfallaren har spelat 19 landskamper med Frankrike men spelade senast internationell fotboll i juni 2022. Ben Yedder kommer från en bra säsong i den franska ligan där anfallaren stod för 19 mål och sex assist på 32 framträdanden.

Ben Yedder var med på Monacos träning under fredagen inför lagets Ligue 1-premiär mot Clermont på söndag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons