Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gulldén och Co spelar VM-kval i nya arenan

I slutet av mars ska den nya eventarenan i Karlskrona stå klar.
Två månader senare är det tänkt att de svenska handbollsdamerna med Isabelle Gulldén i spetsen ska spela VM-kval där.
Karlskrona • Publicerad 15 november 2018
De svenska handbollssrjärnorna intar den nya eventarenan i Karlskrona. På bilden från vänster: Johanna Westberg, Daniela Gustin, Isabelle Gullden, Carin Strömberg, Nathalie Hagman, Jenny Alm med flera.
De svenska handbollssrjärnorna intar den nya eventarenan i Karlskrona. På bilden från vänster: Johanna Westberg, Daniela Gustin, Isabelle Gullden, Carin Strömberg, Nathalie Hagman, Jenny Alm med flera.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

– 100 procent, det kör vi på, säger HIF Karlskronas ordförande Örjan Nilsson, till SR Blekinge.

Sista maj alternativt i början av juni kommer det att bli landslagsspel i arenan, kvalspel inför VM i Japan senare under året.

Annons

Vilket lag som Sverige kommer att ställas mot lottas under det Europamästerskap som avgörs i Frankrike nu i december.

– Det känns extra roligt att få hit tjejerna. Vi har ett väldigt duktigt damlandslag och det ska bli roligt att välkomna dem till Karlskrona, i modern tid är det första damlandskampen som spelas här, säger Örjan Nilsson till SR Blekinge.

Utan att gå händelserna i förväg så kan ordförande Nilsson ändå nästan lova bra med publik till den kommande VM-kvalmatchen.

– Hallen kommer att vara välfylld, ekonomiskt räknar vi med ett överskott, säger han.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons