Hällaryds segertåg fortsätter: ”Vi går för serieseger”

Sjätte raka segern kom mot Högadal, 3–1.
– Vi vinner även om vi inte alltid spelar bra, säger Simon Svensson.
Hällaryd • Publicerad 17 maj 2019
Hällaryd var ofina nog att kvittera i första halvleks sista minut mot Högadal.
Hällaryd var ofina nog att kvittera i första halvleks sista minut mot Högadal.Foto: Björn Skarpsvärd

Hällaryd var klara favoriter ifjol. Då höll man inte fullt ut.

I år blev laget tippade bakom Ronneby BK. Efter sex omgångar är HIF hetare än någonsin. Sex raka segrar och 15–2 i målskillnad.

Förklaring?

– Vi har jobbat på att verkligen ha roligt tillsammans och få en så bra stämning som möjligt i laget. Vi ger aldrig upp även om det går emot lite.

Simon Svensson lämnade IFK Karlshamn för Hällaryd för sju-åtta år sedan. Och har sedan blivit kvar.

– Jag ville varva ner när IFK gick upp i trean. Men sedan hamnade vi själva där. Nu siktar klubben på att gå upp igen.

– Vi går för serieseger. Det är ingen hemlighet, säger Svensson.

Högadal spelade disciplinerat under den första halvleken. Laget fick också in 1–0 två minuter före halvtid. Men strax innan halvtid kom kvitteringen för hemmalaget efter en målvaktsretur.

– Vi var inte nöjda med vårt spel.

Det blev ett helt annat Hällaryd som fick bra snurr på anfallsspelet. Två mål kom tidigt och Simon Svensson nickade in 3–1.

– Vi visade att vi var bättre. De var knappt över halva plan i andra halvlek, säger Simon Svensson.

Albin Nilsson Vestlund i Hällaryd var hela tiden på språng.