Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är Sveriges motståndare i Algarve

Algarve Cup i fotboll ser ut att bli av för första gången sedan pandemin.
På onsdagen släpptes spelschemat och för de svenska fotbollsdamerna väntar motstånd i form av Danmark och Portugal, samt ytterligare en match.
Fotboll • Publicerad 2 februari 2022
De svenska fotbollsdamerna åker till Portugal för spel i Algarve Cup om två veckor. Arkivbild.
De svenska fotbollsdamerna åker till Portugal för spel i Algarve Cup om två veckor. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Senaste gången som Algarve Cup avgjordes var i mars 2020, precis när coronaviruset började spridas på allvar i Europa. Oron för smittan gjorde att Sverige tvingades spela sin sista match utan publik och finalen mellan Italien och Tyskland ställdes sedan in eftersom italienskorna var tvungna att ta ett tidigare flyg för att försäkra sig om att bli insläppta i hemlandet.

"Följer pandemin"

Hela fjolårets turnering ställdes också in på grund av pandemin, men om två veckor är det dags igen på den portugisiska sydkusten, om inte smittläget förvärras.

Annons

"Det är bra att spelschemat nu är klart så vi kan slutföra vår planering av samlingen i Portugal. Samtidigt fortsätter vi så klart att följa pandemin och hur situationen ser ut både i Sverige och Europa fram mot starten av turneringen, med målsättningen att vi kan genomföra lägret som det är planerat", säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors i ett pressmeddelande.

Sverige inleder Algarve Cup 2022 med match mot Danmark den 18 februari, möter därefter Portugal den 20 februari och avslutar med placeringsmatch den 23 februari.

Övriga deltagande länder är Norge och Italien.

Ovanligt upplägg

De två bästa lagen efter två spelade matcher möts i final, medan det för övriga tre lag blir en ovanlig avslutning på turneringen. Dessa möter varandra i en halvlek vardera, så att alla deltagande lag får spela totalt tre matcher.

För Sverige är turneringen en viktig del i förberedelserna inför sommarens EM i England, där det svenska laget efter fjolårets OS-silver får ses som en av de stora medaljfavoriterna. Förutom Algarve Cup har Sverige tre inplanerade landskamper inför mästerskapet: VM-kvalmatcherna borta mot Georgien och hemma mot Irland i april, samt ett sista genrep under EM-förlägret.

Sveriges trupp till Algarve Cup tas ut på tisdag.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons