Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hasselborg gläds över sköna OS-beskedet

Ett positivt covidtest satte Lag Hasselborgs OS-planer ur spel.
Men nu har det vänt – curlingspelaren Sofia Mabergs är på väg till Peking.
Olympiskt • Publicerad 7 februari 2022
Skipper Anna Hasselborg. Arkivbild,
Skipper Anna Hasselborg. Arkivbild,Foto: Javad Parsa/NTB/TT

Det var i slutet av januari som chocken kom – Sofia Mabergs testade positivt och resan till Peking såg länge omöjlig ut. Lag Hasselborgs ersättare Johanna Heldin stod redo att rycka in för att rädda ett av Sveriges guldhopp.

Men nu har det vänt.

"Klart att det är tufft"

Annons

Sofia Mabergs testade äntligen negativt och är på väg till vinterspelen. Hon kommer därmed hinna ladda tillsammans med resten av laget, som redan är på plats i OS-byn och väntar.

Mabergs har fått göra en tuff resa på egen hand, tycker Anna Hasselborg

– Jag har inte tillåtit mig att vara orolig, jag har känt mig positiv hela vägen. Hon började testa negativt väldigt fort ändå får man säga. Det hade kunnat se väldigt annorlunda ut, säger hon och fortsätter:

– Men det är klart att det är tufft, det är mycket man ska gå igenom för att åka till Kina, och den här resan har hon fått göra helt själv.

"Ett kvitto att vi kan prestera"

Lag Hasselborg är regerande olympisk mästare i curling och tog EM-silver i höstas. De gör sin första OS-match på torsdag, tidigt på morgonen. Fram tills dess gäller det att få in lagkänslan, känna på isen och finslipa på detaljerna, berättar Anna Hasselborg.

TT: Gäller det att försvara guldet nu?

– Jag tänker inte så mycket på att vi ska försvara någonting, svarar hon och fortsätter:

– Det är fyra år sedan vi vann, jag tänker det mer som ett kvitto att vi kan prestera på den absoluta toppen. När det verkligen gäller vet vi att vi har det där att plocka fram det bästa ur oss.

Fakta: Lag Hasselborg

Laget består av: Skipper Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs. Reserv är Johanna Heldin.

Laget i dess nuvarande konstellation bildades 2016 och spelar till vardags i klubblaget Sundbybergs CK. Johanna Heldin tillkom 2018.

Meriter: OS-guld 2018, VM-silver 2018 och 2019, EM-guld 2018 och 2019. EM-silver 2016 och 2017.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons