Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hector vinnare igen i storslalom: Helt sjukt

Sara Hector tog sin andra världscupseger i storslalom för säsongen efter en utklassning i Kranjska Gora.
Alpint • Publicerad 8 januari 2022
Sara Hector i första åket i Kranjska Gora.
Sara Hector i första åket i Kranjska Gora.Foto: Pier Marco Tacca/AP/TT

Hector vann tävlingen i Slovenien med nästan en sekund, 96 hundradelar, före fransyskan Tessa Worley. Och trean Marta Bassino, Italien, var 1,32 sekunder efter.

– Det är mycket som fungerar i skidåkningen och det är alltid huvudsaken. Jag försökte inte göra annat än att åka så bra jag kunde och fokusera på det, säger Sara Hector på telefon från Kranjska Gora.

Annons

Hector ledde med åtta hundradelar efter det första åket. Hon var även snabbast i det andra åket.

– Var jag? Det var bra, coolt. Det händer inte så ofta så det får jag njuta av.

Hector har nu varit på pallen i fyra raka storslalomtävlingar, först tvåa och etta i Courchevel före jul och sedan trea i Lienz i mellandagarna. Och nu tar hon över ledningen i storslalomcupen.

Hittat positionen

Att det gått så bra på sistone beror framför allt på de tekniska bitar hon jobbat med, säger hon.

– Tekniskt har jag verkligen jobbat under en lång period med att hitta en stabil position, att bli säkrare i positionen, det är jätteviktigt i alpint. Jag har gjort många friåkningsövningar och jobbat steg för steg för att bli säkrare i positionen, säger hon och tillägger:

– Helt otroligt vilken tävling jag gör i dag.

Framgångarna har gjort att hon känner sig allt säkrare.

– När det går bra blir man tryggare. När jag kommer till start känns det lite lättare, jag blir nästan lugnare och inte mer stressad som jag var förut. Men att allt känns bra är inte självklart, det är en kamp att tro på sig själv, säger hon.

– Jag har verkligen jobbat på att försöka vara mer i nuet och har tränat på det på träningar. Det funkar bättre och bättre på tävling också – oftast.

Lever i coronabubbla

Sex av Hectors landslagskompisar har testats positivt för covid-19 och har åkt hem.

Annons

– Det är klart att det varit lite jobbigt. Man får göra sitt absolut bästa och hålla tummarna. Får man det så är det så, klarar man sig så är det väldigt bra, säger hon.

– Det är inte optimalt, men vi jobbar bra med det i laget. Vi lever väldigt bra i bubblor, umgås knappt, håller avstånd, har mask. Vi gör vad vi kan för att hålla det så bra som det går – och kör egna bilar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons