Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hemvändarens målsuccé: "Fantastiskt roligt"

Carl Klingberg har presenterat sig för hemmasupportrarna. Hemvändaren stod för två mål när hans Frölunda besegrade Leksand på Scandinavium.
– Det är fantastiskt roligt, säger forwarden efteråt.
Ishockey • Publicerad 16 september 2023
Carl Klingberg (mitten) grattas efter ett av målen mot Leksand.
Carl Klingberg (mitten) grattas efter ett av målen mot Leksand.Foto: Adam Ihse/TT

Tolv år utomlands fick räcka för den Lerumfostrade ishockeyspelaren – nu är Carl Klingberg tillbaka i SHL.

Efter matchen mot Leksand på lördagen tar han emot i ett omklädningsrum i en svart fiskehatt prytt med en bild på klubbordförande Mats Grauers och frasen: "Nu kör vi."

Annons

– Haha! Det är en intern grej där vi hetsar varandra lite. Att det är en bild på Grauers är väl bara för att han är högsta hönset, säger Klingberg.

"Underkänt"

Hatten går till Frölundas bäste spelare och efter två mål var Carl Klingberg tongivande i att Frölunda vann med 5–2 mot Leksand hemma i Scandinavium. Trots att laget hamnade i ett tidigt underläge efter ännu ett insläppt mål i numerärt överläge.

– Det är något vi får kolla på. Är det något man tänker ska hända i våra två första power play-byten så är det två kassar framåt. Inte två kassar bakåt, det är helt klart underkänt, säger Klingberg.

– Samtidigt vet vi vad vi kan göra och när vi andats lite gav vi det en chans till och det var en jäkla skön känsla för vårt power play att vi också fick göra ett mål, fortsätter han.

Vunnit VM-guld

När Joel Lundqvist slutat samtidigt som stjärnor som Ryan Lasch, Loui Eriksson och Patrik Carlsson tvingats lämna klubben är Carl Klingberg en av de som förväntas ta stort ansvar den här säsongen.

32-åringen har under sina år utomlands hunnit spela i klubbar som nordamerikanska Atlanta och Winnipeg samt Torpedo Nizjnij Novgorod i ryska KHL. På meritlistan finns även VM-guld 2017, OS-spelare 2021 och två mästartitlar i Schweiz.

Tillbaka i Göteborg har han från läktarplats stöd från såväl familj som vänner.

– Det var väl sex säsongsbiljetter med nära och kära och sedan var väl en hel del andra man känner som köpt biljetter. Det känns fantastiskt roligt, säger Carl Klingberg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons